logo

Кампания "Синьо сърце" по повод 30 юли - международен ден за борба с трафика на хора.


За поредна година МКБТХ – Варна проведе кампания „Синьо сърце“, по повод 30 юли - Международния ден за борба с трафика на хора, организирана от Местната комисия, Община Варна, дирекция „Превенции“ и Националната комисия за борба с трафика на хора.

Кампанията включваше редица информационни събития, които се състояха на 29 юли 2021 г. в района на Фестивален комплекс (площад Антон Новак), гр. Варна.  

Основната цел на кампанията беше да информира младите хора за рисковете, свързани с престъплението „трафик на хора“, да повиши чувствителността на обществото към жертвите на това престъпление и да акумулира нетърпимост към извършителите.

Целевата аудитория бяха граждани и гости на Варна, с фокус върху младите хора, като една от най-уязвимите групи.

Като посланици на кампанията се включиха 30 доброволци, облечени с бели тениски с логото на кампанията, ученици от Градския превантивен клуб, подпомагащи дейността на МКБТХ Варна. Доброволците раздаваха превантивни информационни материали и запознаваха гражданите и гостите на града със съдържанието и целите на кампанията. В знак на съпричастност, младите хора си правиха снимки в тематични рамки „синьо сърце“ и отправиха послания в подкрепа на жертвите върху специално подготвени табла.

Танцьори от формация „Creators dance center”, облечени със сини тениски с логото на кампанията, представиха специално подготвен флашмоб.

В рамките на кампанията бяха раздадени около 2500 превантивни и информационни материали.