logo

Поли Генова подкрепя борбата с трафика на хора по време на първия си голям, самостоятелен концерт в Пловдив


 Снимка: Facebook - Poli Genova / Поли Генова   

       Първият голям, самостоятелен концерт на една от най-успешните и обичани български поп изпълнители Поли Генова подкрепи кампанията за превенция на трафика на хора на Местната комисия в Пловдив.

        По повод 30 юли – Международния ден за борба с трафика на хора, преди стартирането на иновативния шоу-спектакъл в Античния театър на Пловдив, доброволци от Местната комисия за борба с трафика на хора и Български Червен кръст, гр. Пловдив имаха възможността да предоставят информационни материали за трафика на хора и да информират зрителите за скрития характер на престъплението и огромните мащаби на търговията с човешки животи.

       Именитата българска поп-звезда прегърна идеята и застана зад кампанията, изразявайки своята пълна подкрепа към милионите жертви на престъплението по света. Инициативата, осъществена със съдействието на г-н Пламен Панов, зам. - кмет „Култура, археология и туризъм" към Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив”, е част от дейностите, които се реализират от Местната комисия и Български Червен кръст, гр. Пловдив в рамките на международната кампания „Blind Betting”.

      30-ти юли за първи път е обявен за Международен ден за борба с трафика на хора през 2014 г. на 46-тата среща на Общото събрание на Комитета по социални, хуманитарни и културни въпроси към ООН.

      Трафикът на хора представлява грубо нарушение на основните човешки права. Престъплението засяга жени, мъже, момичета и момчета от всички националности, като от понесените тежки вреди жертвите страдат през целия си живот.

       По данни на ООН, близо 20% от жертвите на трафик на хора в Европа и Централна Азия са деца. От всички случаи на трафик 80% засягат сексуална експлоатация. Международната организация на труда изчислява жертвите на трафик на хора с цел трудова експлоатация на 2.4 милиона души в целия свят.