logo

Кампания "Значението на свободата", по инициатива на А21, в партньорство с НКБТХ, по повод 18 октомври - европейски ден за борба с трафика на хора.


За втора поредна година Община Варна, дирекция „Превенции“ и Местната комисия за борба с трафика на хора са домакини на информационна кампания – Walk For Freedom -„Поход за свобода“, организирана от Фондация „А21 България“. Кампанията се провежда по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора.

Тази година кампанията е под надслов „Значението на свободата“. Целта е да се повиши информираността сред младите хора за жертвите на трафик по целия свят. 

Поради епидемичната обастановка, инициативата ще се проведе изцяло онлайн.  В кампанията ще вземат участие 200 доброволци от варненските гимназии, работещи по метода „връстници обучават връстници“ в училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“, Община Варна.

В периода 17 септември-17 октомври доброволците ще показват своето разбиране за значението на свободата чрез снимка, песен, танц, рисунка с #ЗначениетоНаСвободата.

На 17 октомври ще организира и онлайн събитие, на което ще се представи повече информация за трафика на хора и начините за това как да се противопоставим на това тежко престъпление, организирано от А21.