logo

За поредна година Монтана се включи в глобалната инициатива " Поход за Свобода" в подкрепа на жертвите на трафик на хора.


На 19-ти октомври за поредна година Фондация "А21 България", в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Монтана, проведоха най-мащабната информационна кампания против трафика на хора ПОХОД за СВОБОДА - уникално по рода си глобално събитие, което се осъществява ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят.

Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18-ти октомври, кампанията събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българските граждани към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи у нас. Събитието цели да популяризира и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

Тази година 25 български градове участваха в инициативата, включително и гр. Монтана, благодарение на ефективнито партньорство и взаимодействие между А21 България, Община Монтана, МКБТХ - гр. Монтана и Общински съвет по наркотични вещества - Монтана.

В един и същи ден 19-ти октомври /събота/ и в един и същи час - 11.00 ч. млади хора от цял свят тръгнаха в колона по един в мълчалив Поход в борбата срещу трафика на хора.