logo

Над 80 младежи взеха участие в глобалната инициатива Walk For Freedom 2019 по повод Европейския ден за борба с трафика на хора


Екип от доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора - Благоевград съвместно с младежи от Интеракт клуб Благоевград-Център, Български младежки Червен кръст и ученици от благоевградските училища взеха участие в Поход за свобода 2019, по повод 18-ти октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора.

Инициативата се организира за поредна година от Фондация "А21 България" в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора, като най-мащабната информационна кампания против трафика на хора, имаща за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи у нас. Освен това, тази инициатива цели да разпространи информация за един от най-ценните инструменти в тази борба, а именно Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик на хора денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

 Глобалното събитие се проведе на 19-ти октомври 2019 г. в целия свят и хиляди хора застанаха зад каузата за борба с трафика на хора.