logo

Националният отбор на България по Таекуон-До ITF подкрепи кампанията „Заедно срещу трафика на хора“


По инициатива на Местната комисия за борба с трафика на хора - гр. Благоевград, националният отбор на България по Tаекуон-До ITF е посланик на кампанията "Заедно срещу трафика на хора/ WE SAY NO TO HUMAN TRAFFICKING".

Ежегодната национална кампания за превенция на трафик на хора с цел сексуална експлоатация се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с десетте местни комисии за борба с трафика на хора в страната.

В гр. Благоевград бяха проведени редица работни срещи с д-р Марио Богданов, Вицепрезидент на Световната и Европейската Федерации по Таекуон-До и Президент на Българска Федерация по Таекуон-До, в резултат на които бе постигната договореност за партньорство между Националната комисия и Българската Федерация по Таекуон-До ITF.

Facebook XXI WORLD CHAMPIONSHIP

По време на подготвителния лагер на националния отбор, секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора – гр. Благоевград г-жа Любка Костадинова проведе информационна среща с 68-те състезатели, която имаше за цел да информира аудиторията за престъплението трафик на хора и видовете експлоатация. В допълнение на това се подчерта и значението на повишаването на осведомеността на обществото като ефективен начин за ограничаване на трафика на хора и намаляване на търсенето на услуги, предоставяни от жертвите.

Церемонията  по официалното откриване на 21-вото Световно първенство се състоя на 25 Август 2019 г. в зала „Колодрума“, гр. Пловдив. Състезателите от българския национален отбор бяха облечени с тениски с мотото на кампанията „We say NO to human trafficking”. Междувременно в рекламния видеоклип за домакинството на България също беше включено посланието.

По време на първенството бяха разпространени повече от 3 000 информационни брошури на български и английски език, разработени специално за събитието от МКБТХ – гр. Благоевград и Националната комисия.

В Световното  първенство участват над 1 500 състезатели, представители на 84 държави, сред които Австралия, САЩ, Канада, Аржентина, Бразилия, Панама, Венецуела, Пуерто Рико, Англия, Уелс, Шотландия, Ирландия, Испания, Франция и други.

 източник: XXI WORLD CHAMPIONSHIP