logo

БУРГАСКИ МЛАДЕЖИ УЧАСТВАТ ВЪВ ВИДЕО КЛИП СРЕЩУ ТРАФИКА НА ХОРА С ЦЕЛ СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ


Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Бургас организира информационна кампания срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация.Лятната кампания за превенция на престъплението е реализирана в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора.

            Кампанията стартира със снимките на видеоклип, разказващ историята на момиче, въвлечено в сексуална експлоатация от момчето, в което е влюбена. Това е често срещан сюжет от реалния живот, повтарящ историите на хиляди момичета и млади жени, експлоатирани у нас и в страните от Западна Европа.

            В главните роли са младите актьори от театрална трупа „Валери и приятели” – Мария и Захари. Участват и младежи, доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора. Клипът е озвучен от рап- изпълнителя HowHaberи неговата песен  с работно заглавие „Кога ще има край”. В снимките участват танцьори от танцово студио „София” ,гр. Бургас. Оператор на клипа е Антон Сорокин.

            По повод 30-ти юли – Международен ден за борба с трафика на хора, на сцена „Охлюва“ се проведе и концерт на млади рок, рап и денс изпълнители. На концерта официално беше представено превенционното видео и песента към него.