00 359 2 807 80 50 office@antitraffic.government.bg

МКБТХ – гр. Бургас с информационна кампания срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация

АфишПо повод 30 юли – Международен ден за борба с трафика на хора Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Бургас организира Информационна кампания срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

Тазгодишната Лятна кампания срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация, Бургас 2018, включва създаването на концептуално свързани помежду си творчески продукти – видеоклип, рап-песен и театрален скеч и представянето им на концерт на 29 юли на сцена Охлюва от 18.30 часа.

Видеоклипът разказва историята на момиче, въвлечено в сексуална експлоатация от момчето, в което е влюбена. Често срещан сюжет от реалния живот, повтарящ историите на хиляди момичета и млади жени, експлоатирани у нас и в страните от Западна Европа. В главните роли са младите актьори от театрална трупа „Валери и приятели” – Мария и Захари. Участват и младежи, доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора. Клипът е озвучен от рап- изпълнителя How Haber и неговата песен „Кога ще има край”. В снимките участват танцьори от танцово студио „София” гр. Бургас. Оператор на клипа е Антон Сорокин , а режисьор – Александра Прозецка. Организатор – Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Бургас.

С подкрепата на местните и национални медии, видеоклипът  се разпространява до широката публика. Община Бургас съдейства за прожектирането му на системата от информационни табла,  разположени на ключови места в града.

Финалното събитие от кампанията е планирано за 29 юли /неделя/ от 18.30 часа на сцена „Охлюва”, когато ще се състои Концерт на млади рок, рап и и денс изпълнители. На концерта ще звучи специално написаната за кампанията песен „Кога ще има край”. В него ще участват и млади рок, поп и хеви метъл изпълнители.

 

За допълнителна информация:

Росица Янева,

Секретар на Местна комисия за борба с трафика на хора

Тел. 0885 532 692